Pyszna babeczka bez cukru i niezdrowego tłuszczu? Domowy kisiel jeżynowy? Zdrowy torcik jagodowy? A może bomba witaminowa w orkiszowych pierogach z malinami? Myślisz, że „słodkie” i „zdrowe” w jednym zdaniu to utopia? Otóż nie! Jeśli tylko posiadasz pewną wyjątkową książkę, w której znajdują się tajne przepisy, które raz poznane na zawsze zostaną w głowie, w sercu… i oczywiście na języku!

Receptury z książki fantastycznie komponują się z aromatyczną kawą. Zapewniamy, że wszystkie są wolne od białej mąki, szkodliwych tłuszczów czy białego cukru! Bazują głównie na zbożach, owocach i innych sezonowych pysznościach. W dodatku przygotowane są w taki sposób, że kupując składniki nie wydasz połowy swojej pensji :).

Co jeszcze przepisy z książki „Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” odróżnia od zwykłych czekoladek i batonów dostępnych w każdym sklepie? Ich składniki są naprawdę naturalne i odżywcze! A w dodatku każdy przepis można zmodyfikować według własnych gustów i upodobań.

Doszły nas słuchy, że te słodkie pyszności smakują nawet małym niejadkom – są tak samo pyszne jak inne łakocie, a w dodatku super zdrowe!

Autorką książki jest Katarzyna Maciejko-Zielińska, blogerka (slodkiefantazje.pl) i fotografka kulinarna. Jej priorytetem w życiu i w kuchni jest rodzina, a na wspólne posiłki kładzie szczególny nacisk.

To jak, spróbujecie?