Składniki:

– 200 g margaryny w temperaturze pokojowej,
– 1/2 szklanki brązowego cukru
– 1/2 szklanki płynnego miodu,
– ½ szklanki masła orzechowego,
– 2 1/2 szklanki mąki,
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
– ¼ łyżeczki soli,
– ½ tabliczki rozdrobnionej mlecznej czekolady.

Przygotowanie:

1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
2. Masło, cukier, masło orzechowe i miód zmiksować na gładką masę.
3. Dodać proszek do pieczenia, sól i stopniowo dodawać mąkę. Miksować do całkowitego połączenia składników.
4. Dodać kawałki czekolady i wymieszać.
5. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać ciasto łyżką w sporych odstępach.
6. Piec przez 15- 20 minut albo aż spód ciasteczek zacznie się rumienić.

Ciasteczka będą smakowały jeszcze lepiej, jeśli podamy je w towarzystwie aromatycznej kawy Catuai Do Brasil,
w której można wyczuć delikatne nuty miodu i fiołka.